نکات طلایی تقویت حافظه برای دانش آموزان
بهروری فوق العاده با تقویت حافظه
زود یاد بگیریم
مقدمه
تقویت حافظه و داشتن حافظه قوی یکی از الزامات مهم جهت آموزش صحیح و بالابردن بهره وری می باشد. با قبول این واقعیت که قدرت حافظه اشخاص به صورت ذاتی با یکدیگر متفاوت است، اما این را نیز باور داریم که میتوان با راهکارهای درست می توان حافظه خود را تقویت کرد به طوری که یک حافظه کاملاً قوی داشته باشیم. همانطوری که یک ورزشکار برای اینکه بدنی سالم و قوی داشته باشد باید همواره هم از نظر تغذیه به خود برسد و همین که برای تقویت بدن خود تمرینات اصولی و مناسبی را انجام دهد، برای تقویت ذهنی ز شخص باید تغذیه مناسب و تمرین کافی و درست داشته باشد.
دانشآموزان و دانشجویان بخصوص دانش آموزانی که قصد دارند در سالهای آتی در کنکور سراسری شرکت نمایند بایستی به فکر تغذیه تمرینات مناسب جهت تقویت حافظه خود باشند. چرا که با حافظه قوی هم فراگیری مطالب آسان تر خواهد بود و همین که سر جلسه کنکور و یا هر امتحان دیگری بازخوانی اطلاعات ذخیره شده در ذهن با سرعت و دقت بیشتری انجام می شود. فلذا علاوه بر برنامه ریزی جهت مطالعه داوطلبان کنکور بایستی یک برنامه منظم برای تقویت حافظه خود نیز ز داشته باشند.
روش های تقویت حافظه
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد داشتن حافظه قوی و سریع هم به ویژگی های ذاتی افراد بستگی دارد و هم میتوان با انجام یکسری کارهای برنامه ریزی شده و همچنین رسیدن به تغذیه مناسب در تقویت حافظه موفق عمل کرد. در این مقاله ما علاوه بر معرفی مواد غذایی مفید جهت تقویت حافظه سعی داریم روشها و تمرینات جهت تقویت حافظه را نیز برای شما ارائه کنیم. در بخش بعدی ابتدا مواد غذایی و ویتامین های مورد نیاز جهت تقویت حافظه را معرفی خواهیم کرد و سپس روش ها و تمرینات موثر جهت تقویت حافظه را ارائه خواهیم داد.
مواد غذایی و ویتامینهای مورد نیاز جهت تقویت حافظه
به طور کلی افراد زیادی سوال میکنند که جهت تقویت حافظه چی بخوریم؟ اکثر مواد غذایی سالم همان طور که برای سلامتی جسمانی مفید هستند برای تقویت حافظه نیز ارزشمند میباشند اما طبق نظر کارشناسان عصب شناسی خوردن میوه ها و سبزیجات غنی از لحاظ داشتن آنتی اکسیدان، مانند گوجه فرنگی انواع توت ها مرکبات سبزیجاتی مانند اسفناج هویج کلم بروکلی میتواند علاوه بر اینکه رگهای مغزی را پاکسازی میکند و خون رسانی را افزایش می دهند، در تقویت حافظه نیز نقش موثری را ایفا می کنند.
به غیر از موارد بالا پلی فنول های موجود در زغال اخته و میوه های جنگلی موثری در جلوگیری از آسیب رسیدن به سلول های مغزی دارند. همچنین گیاهی به نام جینکو بیلوبا به صورت سنتی به عنوان گیاه افزایش حافظه جلوگیری از آلزایمر مورد استفاده قرار می گرفت چرا که این گیاه آنتی اکسیدان بسیار قوی دارد و قابلیت ارتجاعی رگهای مغزی را تقویت کرده و باعث افزایش جریان خون در مغز میشود که این عمل همراه با اکسیژن رسانی و مواد غذایی کافی به مغز شده و باعث تقویت حافظه می گردد.
درست است که اسیدهای آمینه در طب سنتی به عنوان سدی برای پروتئین ها معرفی شده اند، اما انواع به خصوصی از آن مانند پیروگلوتامین و تاورین در مواجهه با استرس و فشارهای وارده بر حافظه به خوبی عمل کرده و از آسیب رسیدن به حافظه ممانعت میکنند. همچنین از گروه ویتامینهای B، ویتامین B12 و اسید فولیک در رابطه با مغز و تقویت حافظه عملکرد فوق العاده ای را از خود نشان میدهد.
علاوه بر مواد غذایی ذکر شده در بالا تخممرغ، انگور ،کشمش، عسل، انجیر، پرتقال، انبه، پیاز، موز، هندوانه، زیتون، مارچوبه و شکلات تلخ و همچنین قهوه به علت داشتن کافئین از جمله مواد غذایی هستند که موجب تقویت حافظه می شوند.
روش ها و تمرینت مناسب برای تقویت حافظه
برای اکثر ما اتفاق افتاده است که گاهی اوقات افکار شما نمی تواند بر روی یک موضوع تمرکز داشته باشد و دچار پراکندگی افکار می شوید. حال اگر موضوع مورد نظر یادگیری باشد و شما نتوانید بر روی مطلبی که می خواهید یاد بگیرید تمرکز کنید عملکرد حافظه شما نیز مختل می شود به همین منظور جهت بالابردن قدرت حافظه بهتر است تمریناتی را انجام دهیم که حواس خود را از یکدیگر تفکیک نموده و سعی کنیم بر روی آنها تسلط داشته باشیم.
جهت تفکیک حواس پنجگانه از یکدیگر و تسلط بر روی هریک از آنها بایستی ذهنتان را تقویت نمایید اینستا آگاهی های مربوط به هر حس را به صورت جداگانه شناسایی و پرورش دهد. به همین منظور شما بایستی تمریناتی را در این خصوص به کرات تکرار نمایید برای مثال می توان برای تقویت شناسایی و جداسازی حس بویایی هنگامه پیاده روی در پارک و فضای سبز سعی کنید بوی تک تک گیاهان را به صورت جداگانه استشمام نمایید. و هنگامی که دارید استحمام میکنید سعی کنید تمام حواس خود را معطوف به حس لامسه خود کنید و از برخورد قطرات آب بر روی پوست شما و جریان آب که باعث نوازش شما می شود لذت کافی ببرید. همچنین هنگام غذا خوردن تمرین کنید که بتوانید مزه تک تک اعضای غذا را در دهان خود حس نمایید.
علاوه بر افزایش تمرکز جهت تقویت حافظه شما باید فن بهسازی حافظه را نیز یاد بگیرید. بهسازی حافظه در مطالعه به پنج مرحله تقسیم می شود که باید به صورت منظم و مرتب به آن عمل شود. این پنج مرحله به ترتیب عبارتند از پیش خوانی، سوال کردن، خواندن، باز گویی به خود و در نهایت آزمون. در این روش با مطالعه سریع و اجماعی که قبل از هر اقدامی انجام میشود در ذهن شما سوالاتی مطرح شود و سپس با خواندن دقیق مطالب سوالات مطرح شده جواب داده می شود بعد از اتمام خواندن مطالب، در ذهن خود بازگو می کند تا عمیق تر مطالب در ذهن جا گیرند در این صورت شخص آماده است تا در آزمون ها شرکت نمایند.
جهت تقویت حافظه شما بایستی قدرت تفکر و تخیل خود را نیز پرورش دهید برای این منظور بهتر است در زمان های استراحت خود در مورد امور مختلفی تخیل پردازی مشهور شوید. افراد معروف مانند انیشتین دارای قوه تخیل قوی بودهاند.
ذهن خود را شرکت در مسابقات و همچنین مشارکت دارد نشست های بحث و گفتگو همواره آماده بهکار نگه دارید. شرکت در مسابقات فکری و همچنین شرکت در نشست های بحث و گفتگو و بازگویی افکار باعث می شود که ذهن شما علاوه بر شنیدهام و درک گفته های دیگر افراد همزمان بتواند در پاسخگویی به آنها نیز عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد.
سعی کنید هر از چندگاهی اقدام به خواندن و یادگیری موضوعات جدید نمایید. تغییر موضوعات باعث خواهد شد که ذهن شما رشد یکسویه نداشته باشد و این توانایی را در خود تقویت کند که بتواند در چندین زمینه بهترین عملکرد را ارائه کند. برای تمرین شما می توانید علاوه بر موضوعات درسی در زمینه هایی مانند موسیقی هنر و یا حتی فعالیت های اقتصادی نیز مطالعه داشته باشید.
موسسه مشاوره تحصیلی دکتر صیادی با ارائه خدمات در زمینه انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی و شغلی و همچنین در زمینه اختصاصی ارائه راهکار و مشاوره برای توقویت حافظه در خدمت شما هموطنان می باشد. جهت رزرو کردن زمان برای مشاوره راهکارهای اختصاصی شما جهت تقویت قدرت حافظه از لینک زیر استفاده نمایید. و همچنین می توانید در دوره های آموزشی تندخوانی که توسط خانم دکتر صیادی برگزار میشود شرکت نمایید
۰ دیدگاه