ضریب هوشی و افزایش آن !

توسط | آبان ۳۰, ۱۴۰۰ | آموزشی, مشاوره تحصیلی, مشاوره تربیتی | ۰ دیدگاه

روشها افزایش ضریب هوشی

با تقویت ضریب هوشی، تیز باشیم !!!

ضریب هوشی چیست ؟

ضریب هوشی یا همان آی کیو (Intelligence Quotient) و اگر بخواهیم اصطلاح فارسی استفاده کنیم، بهره هوشی عددی است که برای اندازه گیری قابلیت ذهنی افراد در هر رده سنی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع ضریب هوشی روشی برای سنجش میزان هوش انسانها میباشد. اما انجام تست های ضریب هوشی آیا واقعاً ضریب هوشی افراد را به درستی بیان می کنند؟ آیا با انجام یک تست هوش می شود ضریب هوشی یک شخص را مشخص کرد؟ افراد موفق دارای هوش بسیار بالایی هستند؟

همه سوالات بالا و سوالات مشابه آن، سوالات عمومی هستند که اکثر مراجعین به مشاورین تحصیلی مطرح می‌کنند. و در پاسخ به این ها باید عرض شود که امکان ندارد با انجام یک تست ضریب هوشی به صورت دقیق ضریب هوشی یک شخص را مشخص کرد. و همچنین برای رسیدن به موفقیت تنها داشتن ضریب هوشی بالا کافی نبوده و ملاک درستی نیز برای موفقیت نمی باشد.

ضریب هوشی IQ

ضریب هوش نرمال

برای اینکه مشخص کنیم ضریب هوشی نرمال چقدر است هیچ روش محاسباتی وجود ندارد که ضریب هوشی نرمال را محاسبه کند. در حقیقت ضریب هوشی نرمال میانگین ضریب هوشی یک جامعه می باشد که در حال حاضر ضریب هوشی نرمال کل دنیا ۱۰۰ در نظر گرفته می شود چرا که اکثر افراد ضریب هوشی بین ۸۵ تا ۱۱۰ دارند. 

افراد کمی در دنیا وجود دارد که ضریب هوشی آنها کمتر از ۶۰ یا بیشتر از ۱۴۰ باشد. به همین دلیل اکثر افراد دارای ضریب هوشی نرمالی هستند. به افرادی که ضریب هوشی بالای ۱۴۰ دارند نابغه گفته می شود.

IQ نرمال ضریب هوشی

وابستگی موفقیت به ضریب هوشی

برای موفقیت در هر زمینه ای مانند یادگیری و تحصیل ضریب هوشی تاثیر بسزایی دارد اما تنها شرط موفقیت به قطع یقین داشتن ضریب هوش بالا نمی باشد. افراد زیادی هستند که ضریب هوش بسیار بالایی را دارند اما بدلایل مختلف از جمله داشتن ضریب هوش هیجانی پایین و یا عدم تمرکز و یا نداشتن پشتکار و …. جزء افراد موفق بشمار نمی آیند.

بیش از ضریب هوشی بالا برای موفقیت پشتکار و اراده مورد نیاز است اما این بدان معنی نیست که ضریب هوشی تاثیری در موفقیت ندارد. داشتن ضریب هوشی نرمال یکی از شرایط رسیدن به موفقیت می باشد اما نه شرط کافی. حتی افرادی هم وجود دارند که با وجود ضریب هوشی پایین تر از حد نرمال به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند که صد البته این افراد حتما برای رسیدن به هدف خود نسبت به افراد با ضریب هوش بالا تلاش بیشتری کرده اند.

 

پرورش و تقویت حافظه

عوامل موثر در ضریب هوشی افراد

عوامل زیادی در ضریب هوشی افراد تاثیر دارند اما تاثیر آنها به یک اندازه نمی باشد.  اولین چیزی که باید در این مورد مطرح شود این است که ضریب هوشی یک موهبت الهی بوده و نمی شود به یقین گفت که با ایجاد یکسری شرایط حتما فرزند متولد شده حتما ضریب هوشی بالایی خواهد داشت. اما عواملی که تاثیرگذارند هر چند کم عبارتند از

  • نژاد افراد : برخی از نژاد ها نسبت به نژاد های دیگر ضریب هوشی بالاتری دارند اما این بدان معنی نیست که تفاوت زیادی در ضریب هوشی نژادهای مختلف وجود دارد.
  • شرایط محیطی : شرایط محیطی بیشترین تاثیر را در ضریب هوشی دارند البته شرایط محیطی از فرهنگ گرفته تا نحوه تغذیه را شامل می شود. مطالعات نشان میدهد که فراهم کردن محیط مناسب و تغذیه سالم باعث افزایش ضریب هوشی می شود.
  • جنسیت : جنسیت افراد یعنی زن و مرد بودن هیچ تاثیری در ضریب هوشی افراد ندارد و تنها نقطه قابل تعامل در این خصوص این است که میزان تفاوت ضریب هوشی در بین مردان بسیار زیاد تر از زنان است. به عبارت دیگر ضریب هوشی زنان خیلی به یکدیگر نزدیک می باشد.

 

تقویت حافظه و تمرکز

افزایش ضریب هوشی

با وجود این که ضریب هوشی یک چیز ذاتی می باشد اما افراد می توانند نسبت به بهبود آن اقداماتی را انجام دهند. همچنین در صورتی که افراد در شرایط نامناسب قرار بگیرند رفته رفته ضریب هوشی آنها نیز کاهش خواهد یافت. ضریب هوشی را می توان به روشهای متفاوتی افزایش داد که در زیر بهبرخی از آنها اشاره میکنیم.

  • انجام دادن بازی‌های فکری (شطرنج و سودوکو یا  پازل‌ها)
  • نواختن موسیقی
  • چند زبانه شدن، آموزش چند زبان مختلف
  • میزان مطالعه غیر درسی و درسی
  • ورزش منظم هوازی
  • تغذیه سالم و مصرف کراتین طبیعی مانند تخم مرغ و برخی از ماهی ها مانند سالمون و …
  • خواب کافی و مناسب

در کل اگر احساس می کنید که فرزند دلبندتان نیاز دارد که ضریب هوشی خود را تقویت نماید بهتر است با مشاوره با یک متخصص بهترین روش را نسبت به شرایط انتخاب کنید تا در این زمینه نیز برای فرزندتان بهترین موقعیت را فراهم سازید.

۰ دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *